Fiets-reis.nl

Ride Along

Castelli wielerkleding

Wij gebruiken over het algemeen wielerkleding van het Italiaanse wielerkleding merk Castelli. Dit merk wordt gemaakt in Veltre Dolomieten Italië. De fietskleding is perfect van kwaliteit heeft een prettige pasvorm en geeft ook op de langere ritten veel comfort. Hieronder geven we aan op welke manier wij letten op kwaliteits-kenmerken.

Castelli Bibshort

Dit is de basis voor een goed outfit, begin ook te passen met dit item. Bezuinig niet op dit item, hierdoor zal je een prettigere rit hebben en het langer vol kunnen houden in het zadel. Let op het zeem, deze moet voldoende dik zijn, tussen de 12 mm en 15 mm. Moet voldoende veerkracht hebben en bijna geen naden bevatten. Een goede bibshort heeft dunne bretellen die de bibshort aan de bovenzijde op de plek houdt. Heeft aan de onderzijde mooie hoge grippers met een silicone randje om omhoog kruipen te voorkomen. Het materiaal wat gebruikt is het lycra, deze kunststof rekt mooi mee en geeft temperatuur en transpiratie vocht makkelijk door aan de buiten laag... Hierdoor ervaar je comfort en draagplezier, een langere rit, tussen de 2 en 3 uur is dan een makkie.

Castelli Jersey

Wij dragen vaak een Castelli jersey, deze bevallen heel erg goed. Draagt prettig en is voldoende van kwaliteit, gaat lang mee en is goed betaalbaar. Maar waarom nou een Castelli jersey? Wij zijn van mening dat door het ademende vermogen en het draagcomfort je het item lang kan dragen. De afwerking is prettig en is voorzien van alle technische specificaties, drie zakjes op de rug, een lange rits aan de voorzijde, verschillende panden stof (vergroot draagcomfort), gripper aan de onderzijde van het jersey (voorkom omhoog kruipen) en heeft een strakke en sportieve pasvorm (kies evt. een grotere maat).

Castelli Baselayer

Dit is de laag die je direct op de huid draagt. Dit is de laag waarmee je kan variëren, is het warm een dunne laag, is het koud een dikkere laag. Wel een Castelli baselayer van polyester of Merino wool, dat zijn de twee materialen om mee te werken. Het is zo dat de baselayer geen transpiratie vocht mag vasthouden, je huid moet droog blijven dan kan je je temperatuur goed regulieren en dat geeft comfort. Is het koud zoek dan een laag die meer temperatuur kan isoleren, de laag zal dikker zijn of gemaakt zijn van Merino Wool... Hierdoor ervaar je warmte en comfort, lekker sporten als de temperatuur naar beneden gaat. Een lange mouwen Baslayer kies je onder je Castelli LongSleeve eventueel met Windstopper ter hoogte van de romp en over het schouder gewricht. Loopt de temperatuur richting 5 graden Celsius dan is het tijd voor baselayer met jacket.

Castelli winterjacket

Dit is het item als de temperatuur onder nul gaat, en je je echt moet beschermen tegen weer en wind... Bij veel Castelli jackets is het zo dat het item zelf ook waterdicht is, althans de stof! Vaak laat de naad na verloop van tijd wat regen en nattigheid door. Is de naad getapet dan is het jacket 100% waterdicht. Door het Windstopper membraam is de stof winddicht, waterafstotend en ademend. Door deze eigenschappen zal je comfortabel de winter doorkomen, duurtrainingen kunnen doen die langer duren dan 3 uur... 

It's GABBA time

Dit is een uitspraak die je hoort als de winter in aantocht is, het tussenseizoen zo eind september, begin oktober. Dan gaan de temperaturen naar beneden en heb je als je gaat wielrennen extra bescherming nodig. Deze bescherming krijg je door een winddicht item gemaakt van Windstopper stof... Lekker warm en houdt regen buiten, dat is de Castelli Gabba. Kies je een item voor de iets lichtere omstandigheden (10 - 15 graden) dan kies je de Castelli Perfetto, deze heeft aan de voorzijde windstopper en aan de achterzijde laat de Perfetto de wind door en kan je wat temperatuur goed kwijt. Castelli Gabba's zie je veel in het voorjaar tijdens de voorjaarsklassiekers, Milan - San Remo zie je veel renners door het koude weer ploeteren, maar wel met de Castei Gabba...

Waterdichte Bib tight

Dit zijn de lange fietsbroeken van Castelli, kies de Castelli Tutto Nano Bibtight, dit is de waterafstotende bibtight voor het voor- en najaar en de winterdagen (als het niet extreem koud is)... Door de Nano Flex 3G-stof is de stof waterafstotend en houdt het de regen/ spatwater erg lang buiten! Prettig als het na is en je wilt toch een mooie rit maken! De stof is warm, elastisch en goed ademend, de bibtight is nog beter dan zijn voorganger, dat komt voor al omdat de stof verbeterd is (is zachter en rekt beter mee). Door het gebruik van een KISS AIR zeem kan je prima meerdere uren rijden op in deze broek, geen enkel probleem. Aan de onderzijde van de  bibtight is een reflecteren de stook aangebracht, hierdoor ben je zeer goed zichtbaar in het donker.

ROS

R.o.s. staat voor Rain or Shine... Het item of items die je een groot gedeelte van het jaar kan dragen. Het gaat dan vooral om de periode herfst, winter en voorjaar. Het assortiment bestaat uit Handschoenen, overschoenen, jackets en longsleeves. Echt weer een bedenksel van Castelli, echt top. Waarom top te noemen? Je kan deze producten een 6 maanden in het jaar gebruiken. De producten zijn niet te dik, beschermen goed en zijn ademend! Met een goede baselayer (lange mouw of korte mouw) ideaal. Door de tape over de naden houd je water langer buiten. Kortom, je betaald wat voor je producten, maar vervolgens heb je ook wat.E-mailen
Bellen
Map
Instagram