Fiets-reis.nl

Ride Along

Wielrennen op Gran Canaria

Het beste eiland met het beste klimaat in de maand januari om te wielrennen... De beste temperatuur, een beetje wind (4 - 5 beaufort), warm asfalt, rustige wegen en extreem mooie wegen... De hellingen over de bergen lopen allemaal tussen de 5% en 10% niet meer, hierom perfect om lekker te kunnen klimmen in de winter.

Racefiets mee in het vliegtuig

Hier begint het mee... Je bike mee in the plane, dat kan makkelijk... Een goede hoes of fietskoffer/ fietstas/ bikebag dat is het halve werk, kost wat heb je ook wat. Je moet dit ook echt goed doen om schade te voorkomen. Een must is om je bike aan-te-melden bij de vliegtuigmaatschappij, hierdoor gaat de bike bij de speciaal bagage, als laatste erin en als laatste er weer uit, hierdoor blijft je bike heel en in een stuk. Reken op ongeveer € 100,00 per vlucht dan ben je zeker van een plekje. Als je alles bij elkaar optelt ben je ongeveer even veel geld kwijt als dat je een goede 'high end' racefiets te huren voor een 10 dagen. Je bent nu wel genoodzaakt een autootje te huren, je wil niet afhankelijk zijn van een shuttle die je naar je accommodatie brengt dan nog maar wat euro's ertegenaan voor een huur auto! 

GC-500

De beste weg op Gran Canaria... Deze weg is gelegen in het zuiden van het eiland en is echt rustig gelegen, loopt erg mooi langs de kust en glooit mooi. De weg loopt vanaf El Doctoral tot aan Mogan, vanaf Maspalomas wordt de weg echt rustig, voor het snelle verkeer is een snelweg aangelegd en dat komt de GC-500 ten goede... Helaas is het wel zo dat sinds twee jaar de weg (GC-500) is afgesloten, dit komt door een weg instorting, het hele rij vlak is weggeslagen door vallend gesteente. De afgelopen jaren kon je er nog wel langs wandelen, helaas heeft de gemeente de weg dicht gemetseld en staan er hooge boetes als je toch wil passeren. Het dus geen optie meer om daar door te gaan. Eerder afslaan is dan de enige optie, en een goede optie, net zo mooi en dus een start voor een mooie ronden.

Pico de Las Nieves

Als je deze top op je lijstje zet kom je direct op het hoogste punt van het eiland, een hoop kilometers en een veel hoogtemeters voor de boeg als je gaat rijden vanuit Maspalomas..... 1949m daar klim je naartoe, echt leuk is het dat je de oceaan aanraakt aan het strand en dan de volledige 1950m gaat klimmen. Het eerste gedeelte loopt over de GC-500 om vervolgens het binnenland in te draaien richting El Sao, hier begint het echt te klimmen richting de GC-605 om vervolgens een mooi glooiend gedeelte te rijden richting de kruising 'Bar Casa Melo' hier sla je af op de GC-600... De GC-600 is het eerste gedeelte knetter steil, bijna niet te doen...


E-mailen
Bellen
Map
Instagram