Fiets-reis.nl

Ride Along

Traniningsrit OWC Oldenzaal

Vanmorgen met 20 amateur en elite renners bij het OWC clubhuis voor een duurtraining over 130 km... De training onder leiding van Chris de Jonge. Deze training stond in het teken van de basis. Gewoon lekker trainen en op de bultje iets versnellen in het wiel. Start in Oldenzaal bij het clubgebouw om vervolgens via Tanken berg over de Kuiper berg richting Duitsland te rijden. Via de klinkerwegen in Vasse door naar de Lonsberg, in het heuvelachtige gebied net over de grens wordt het her en der wat versneld! Een blok van maximaal 30 sec. niet meer in dit gedeelte van het jaar.

Rit: strava

Snelheid: 31.7 km/h

Hartslag: 137 gem.

Sportformule (Oldenzaal)

Sinds 2019 werken we samen met een fysiotherapeut die werkt onder het concept 'Sportformule'... Zij begeleiden sporters op verschillende  niveaus. Amateurs, eliterenners, tour rijders maar ook hele sportploegen (voetbal, handbal etc.) worden door hun praktijk begeleid! We willen in dit stuk ook Rob aan het woord laten om zijn visie en inzicht te delen.

Lactaat test

Deze testen laten we onze geïnteresseerde afnemen bij de Sportformule in Oldenzaal. In een inspanningstest op de Tacx NEO 2T wordt een 'ramp' gereden. Deze test laat de inspanning/ wattage steeds verder oplopen met 30 Watt per 3 minuten. Natuurlijk loopt met deze inspanning ook de hartslag op. Net nadat de drie minuten aflopen wordt er bloed afgenomen aan de vingertop of aan de oorlel... Het bloed wordt gemeten op lactaat (later meer hierover). In een tabel wordt duidelijk zichtbaar wanneer het lichaam het lactaat (melkzuur) niet meer kan afvoeren. Dit is punt is een belangrijk kantelpunt voor de renner/ sporter. Dit punt wordt ook wel omslagpunt genoemd, naar aanleiding van je omslagpunt en maximale hartslag (en hartslag in rust) wordt je conditie niveau bepaald. Ook kan je bekijken welke training je kan gaan volgen, en belangrijk met welke inspanning.

Uitslagen


E-mailen
Bellen
Map
Instagram