Fiets-reis.nl

Ride Along


Cycling Dubai

in 1 woord WOW... Wielrennen in Dubai (cycling in #Dubai), da's een hele nieuwe ervaring. We zijn op heel veel verschillende plekken geweest met onze racefiets! Maar in de woestijn is toch wel apart! Het is even vliegen, het kost wat euro's en je moet wat moeite doen... Maar als je er eenmaal bent en je zit met 28 graden Celsius op je Bianchi dan is het allemaal Ok. Niet alleen Down Town Dubai is gaaf ook de verschillende cycle track zijn een beleving. De ene cycle track ligt langs het strand, de andere midden in de woestijn! Wat een beleving.

Dubai

Dubai kan je opdelen in twee gedeelte, het Noorden, business Bay en het Zuiden met 'de Palm'... Wij hadden een appartement gehuurd in de omgeving van Business Bay in het Noorden van Dubai. Hier is ook de Mall en de Burj Khalifa, leuk om na het wielrennen een bezoek te brengen aan de grootste en meest luxe mall en een bezoek te brengen aan de hoogste toren van de wereld (+ 830m hoog)... De gebouwen zijn allemaal hoog, door de enorme Burj lijken deze woon- en werktorens klein ;-), niet normaal.... De hoogte van de gebouwen went snel, na een dagje is het 'normaal' geworden.

Na een vlucht van 7,5 uur met Emirates sta je vrij fris, door het tijdsverschil, weer aan de grond aan de andere kant van de wereld. Lekker in 25+ graden, droge lucht en 0 kans op regen. Wij hebben ervoor gekozen een auto te huren, dit maakt het wielrennen buiten Dubai makkelijker.... Zo ben je iets flexibeler...

Wielrennen in de woestijn

Er zijn in, en rond Dubai verschillende opties om te wielrennen. Belangrijk om te weten is dat je fietspaden hebt en tracks. De Tracks zijn om op te racen, je kan hier volle bak losgaan. De fietspaden zijn anders ingericht en kan je beter gebruiken om naar een track te komen om of de benen te strekken! In Dubai zelf zijn overige weggebruikers nog niet helemaal gewend aan wielrenners, rijd daarom ook achter elkaar en gebruik een achterlamp voor meer zichtbaarheid. Om wegen binnen Dubai waar 60km/h is toegestaan mag en kan je gewoon wielrennen. Hou je wel aan de verkeersregels, rijd rechts en rij niet door rood. Het is niet zoals in Nederland - je bent echt aan de andere kant van de wereld en gedraag je...

Cycling track Al Qudra Track: Dit is de bekendste, van de plaatjes zeg maar. Deze track, een beetje in het oosten van Dubai gelegen, ligt in de woestijn. Perfect asfalt voor kilometers en kilometers. Deze track ligt langs en over zandduinen. In the middle of nowhere zeg maar. wel goed geregeld, om de 10 km een plek om even te zitten in de schaduw, super strak asfalt en de mogelijkheid om nooddiensten te bellen, mocht het nodig zijn. Overal zijn prullenbakken neergezet, zo blijft de woestijn schoon en is er geen zwerfvuil te bekennen. De baan van 3 meter breed wordt geveegd, zo is de track vrij van zand en evt steentjes! Er rijdt dus een veegwagen rond op de 170 km track! Echt super....

Er zijn bijna geen hoogtemeters, je rijdt wat duinen op en af.... Geniet van de vergezichten en het unieke uitzicht. Aan de ene kant heel veel zand, aan de andere kant heel veel zand! Je kan lekker toeren of racen over de paden, de track is zeer goed aangegeven en je kan lussen met elkaar verbinden tot wel 200km aan toe. Als je de hoogspanningskabels volgt om de noord dan kom je in de buurt van de meest extreme zonneparken... Geen zonnepanelen, maar spiegels die zonlicht en warmte stralen naar een toren. Deze toren is zeer goed zichtbaar vanuit de omgeving. De warmte en kracht van de zon wordt gevangen in de top om zo warmte en energie te genereren! Echt uniek om gezien te hebben.

 Cycling track Busniness Bay: Deze cycling track ligt in het Noorden van Dubai en is makkelijk met het fietspad (het blauwe pad) te bereiken. Kortom je stapt op je bike bij je appartement - rijdt het blauwe fietspad af (in de goede richting) en je komt bij deze track van 14 km... Hier kan je goed gas geven met alle andere wielrenners op de track, er wordt al snel aangepikt! Er wordt ook prima hard gereden... Rondjes van 40km/h is kop-over-kop prima vol te houden. Ook hier is de track voldoende breed, genoeg asfalt en voldoende veilig om hard te rijden! Kijk je op van je stuur dan zie je in de verte Dubai liggen met al zijn hoge gebouwen! Zo is ook goed te zien dan in het zuiden een aantal hoge gebouwen staan en in het noorden... Ik denk dat over tien jaar ook het midden gedeelte helemaal vol gebouwd is!

Cycling up Jabal Yanas Mountain: Deze prachtige klim ligt op 130km rijden van Dubai. In het buitengebied zeg maar, in het noorden aan de grens met Oman. De enige manier om hier te komen is met de auto. Dit is 110% de moeite waard! Wat een beleving - een zeer ruig gebergte, zo uit de Star Wars movie. Deze klim gaat van zee niveau naar ongeveer 1700m. De klim loopt via een drie baans weg omhoog met een mooi stijgingspercentage van gemiddeld 5%. Alleen het bovenste gedeelte is echt steil (+ 10%).

E-mailen
Bellen
Map
Instagram